3 sjekkpunkter du bør vurdere for din nye kontorstol.

Post image

Annonsørinnhold

Forebygg rygg-, nakke- og skulderplager med en god ergonomisk kontorstol på kontoret. Her er sjekklisten med krav du bør stille til leverandøren.

Enten om du behøver en ny kontorstol til dine ansatte på jobben eller det er behov for en kontorstol for hjemmekontor, er det viktig å investere i forebyggende helse.

Hjemmekontoret bør være innredet slik at det er fullt forsvarlig å sitte der å jobbe.

Vi har gjennomført en undersøkelse blant flere ledende eksperter innen ergonomi og her er fem viktige punkter du bør se etter før du investerer i en ny kontorstol.

  1. God regulering og støtte til ryggen

En god ergonomisk kontorstol følger dine linjer og gir deg mulighet til å tilpasse stolens nedre ryggdel, slik at du får optimal støtte i ryggen.

Videre bør stolen kunne justeres i høyde slik at du får føttene komfortabelt på gulvet. Samtidig bør du sitte så høyt at du har hofteleddet 1–2 centimeter høyere enn kneleddet. På den måten avlastes korsryggen mest mulig.

For å oppnå mest mulig avlastning av sitteflaten, uten at man opplever en avklemming på baksiden av knærne, bør setedybden kunne reguleres slik at man sitter med 4 centimetes avstand fra setekant til knehasene. 

For å forebygge nakke- og skulderplager anbefales det at kontorstolen har armlener. 

2. Kontorstolen bør ha hjul

Underlaget på arbeidsplassen du skal sitte og jobbe fra, avgjør hva slags hjul du trenger. Målet er at du enkelt kan rulle på kontorstolen.

3. Hvile for føttene

Vi nevnte tidligere at høyde på stol kan skape avlastning og hvile for føttene. Det kan i tillegg vurderes avlastningsmatter eller fothviler.

Ergonomiske kontormøbler

Ergoff er Sono sitt egne varemerke for kontorinnredninger – heve-senkebord, kontorstoler, konferansebord og ergonomisk innredning for det aktive kontoret – alt til gunstige priser og designet for å stimulere til variasjon, bevegelse og hvile. 

Vi benytter cookies for å sikre at du får en best mulig brukeropplevelse, for statistikk, for tilpasning av innholdet, og for annonsering på og utenfor nettstedet. Trykk OK for å akseptere vår bruk av cookies.